Eredivisie Zeilen Monnickendam

Eredivisie Zeilen - Monnickendam 2016-7379

Afgelopen weekend ging de Eredivisie Zeilen van start in Monnickendam. De Eredivisie Zeilen is een competitie die plaatsvindt in vijf verschillende weekenden gedurende het watersportseizoen. Sailservice faciliteert het evenement met racemanagement en staat klaar voor atleten en organisatie om assistentie te bieden waar nodig.

Duco Snijer: “De Eredivisie Zeilen is een mooi nieuw initiatief dat probeert het zeilen in Nederland op een vernieuwende manier in beeld te brengen. Het format van de wedstrijden pusht de atleten echt tot competitie, dat is mooi om te zien.”

Ieder weekend telt drie wedstrijddagen. Er wordt gevaren volgens een eenvoudig en begrijpelijk race format, dit levert zowel na afloop van ieder weekend als aan het einde van de competitie een winnaar op. Het team dat de winnaar is van de competitie verdient een ticket voor deelname aan de Sailing Champions League.

De Sailing Champions League is de Champions League van het internationale zeilen. In de Sailing Champions League komen 36 zeilverenigingen uit. De beste zeilverenigingen van 20 Europese landen aangevuld met teams uit Canada, Oman, Hong Kong en de USA.

In 2016 staan er twee SAILING Champions League events op het programma. Van 26 tot 28 augustus is er in Sint Petersburg – Rusland een kwalificatie event. Gastheer is de St. Petersburg Yacht Club. Van 23 tot 25 september is Porto Cervo – lItalië net als in 2015 het decor van het finale event. Gastheer van dit finale weekend is de Yacht Club Costa Smeralda.

Data en locaties Eredivisie Zeilen 2016

  • 20-22 mei, Gouwzee Waterland, Monnickendam
  • 10-12 juni, Gieseplas Havenweg, Giesbeek
  • 1-3 juli, Westeinder Vrouwentroost, Aalsmeer
  • 9-11 september, Veerse Gat Torenwal, Veere
  • 30 september – 2 oktober, Weerwater Esplanade, AlmereFoto’s Jasper van Staveren