Red Bull Foiling Generation in Lelystad

  • Slider Red Bull Foiling Generation 1
  • Slider Red Bull Foiling Generation 2 copy
De internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation komt in juli dit jaar naar Nederland. Van 13 juli tot en met 17 juli krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten bij de Bataviahaven in Lelystad de unieke kans om te leren varen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Vijf dagen worden de talenten getraind in teams van twee om uiteindelijk in een wedstrijd te strijden om de winst. Het winnende team mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen op de Red Bull Foiling Generation World Final in Newport (USA), van 17 tot 24 oktober 2016. Ben jij geboren tussen 1 januari 1995 en 31 december 1999 dan kun je je hier opgeven

Aanmelden Red Bull Foiling Generation

De Red Bull Foiling Generation maakt op 13 t/m 17 juli 2016 een stop in Lelystad! Ben jij geboren tussen 1 januari 1995 en 31 december 1999 dan kun je je hier opgeven voor de selectiedagen op 10, 11 en 12 juni. Ook als je nog niet eerder gezeild hebt, maar wel bijvoorbeeld kiteboardt of windsurft, en dus feeling hebt met de wind, ben je van harte welkom! Aanmelden kan t/m 31 mei 2016. De velden met een * zijn verplicht.

Een moment geduld aub.
voor de selectiedagen in Almere op 10, 11 en 12 juni 2016. Ook als je nog niet eerder gezeild hebt, maar wel bijvoorbeeld kiteboardt of windsurft, en dus feeling hebt met de wind, ben je van harte welkom!

Vleugels geven aan jong talent

Red Bull Foiling Generation is een wereldwijde zeilcompetitie waarin jonge talenten de kans krijgen om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Dit zijn tweepersoons catamarans die op hoge snelheid boven het water zweven op zogenaamde foils. Hierdoor varen ze met weinig weerstand, waardoor ze snelheden van bijna 65km/h kunnen behalen.

De Oostenrijkse voormalig Olympisch kampioenen Roman Hagara en Hans Peter Steinacher zijn de sports directors van Red Bull Foiling Generation. Zij reizen de hele wereld over om in totaal in 15 landen de beste talenten vleugels te geven en klaar te stomen voor de world final.

“Wij zoeken ’s werelds beste talenten”, vertelt Steinacher. “We willen de jonge zeilers de mogelijkheid bieden om een uniek pad te bewandelen, beginnend op de foiling catamarans in Red Bull Foiling Generation, om eventueel door te groeien naar de Red Bull Youth America’s Cup, Het Red Bull Sailing Team in de Extreme Sailing Series en - wie weet – misschien ooit naar dé America’s Cup.”

Nederlandse stop in Lelystad

Van 13 juli tot en met 17 juli 2016 krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten bij de Bataviahaven in Lelystad de unieke kans om te leren varen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Vijf dagen worden de talenten getraind in teams van twee om uiteindelijk in een wedstrijd te strijden om de winst. Het winnende team mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen op de Red Bull Foiling Generation World Final in Newport (USA), van 17 tot 24 oktober 2016.

Selectiedagen

De selectiedagen vinden plaats bij Regatta Center Muiderzand in Almere op 10, 11 en 12 juni. Op deze drie dagen worden de 32 talenten gekozen. Iedereen die is geboren tussen 1 januari 1995 en 31 december 1999 kan zich hiervoor opgeven. Ook als je nog niet eerder gezeild hebt, maar wel bijvoorbeeld kiteboardt of windsurft, en dus feeling hebt met de wind, ben je van harte welkom. Regatta Center Muiderzand ligt op een schitterende locatie aan 'groot water' bij Marina Muiderzand aan het IJmeer/Gooimeer.

Aanmelden selectiedagen

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de selectiedagen van de Red Bull Foiling Generation. De deelnemers die worden uitgenodigd voor de selectiedagen krijgen vrijdag 3 juni bericht van de organisatie.

Locatie Selectiedagen